Nieuws

Glasvezelplannen in Coevorden afhankelijk van gemeente

Stichting Glasvezel Zuidenveld wil in 27 kernen, waaronder Coevorden, een vraagbundeling houden om te peilen of er voldoende belangstelling is voor glasvezel. De gemeente moet alleen nog wel instemmen met een investering van 4,4 miljoen euro.

Glasvezel Zuidenveld is een stichting die is voortgekomen uit zes verschillende burgerinitiatieven. De organisatie streeft naar de aanleg van glasvezel, zonder hoge aanlegkosten en zonder maandelijkse toeslagen.

Als blijkt dat 40% of meer van wil overstappen op glasvezel, dan gaat de aanleg door. In 2017 heeft ruim 70% van de adressen in het gebied een intentieverklaring getekend voor glasvezel.

De gemeente Coevorden moet alleen wel flink in de buidel tasten om het glasvezelnetwerk buiten de stad gerealiseerd te krijgen. De stichting kan 4,4 miljoen euro verwachten: 2,9 in de vorm van een lening en 1,5 miljoen voor deelname in de Glasvezel Zuidenveld Coevorden BV, meldt Dagblad van het Noorden. Het geld komt overigens pas beschikbaar als ook de gemeente ermee akkoord gaat.

Vandaag staat het voorstel op de agenda in een extra commissievergadering, waarna op 18 december in de gemeenteraad het definitieve besluit volgt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.