Nieuws

Glasvezelsector zoekt samenwerking tijdens Fiber Vakdag

Er moet meer worden samengewerkt. Dat is de belangrijkste boodschap van de komende Fiber Vakdag. Dit is een nieuw evenement voor alle glasvezelpartijen om kennis te delen en beter samen te werken.

De Fiber Vakdag is een initiatief van brancheorganisatie Fiber Carrier Association (FCA). Volgens Andrew van der Haar van de FCA is een gezamenlijke dag hard nodig omdat de uitrol van glasvezel de nodige obstakels kent. “Bewonersinitiatieven stranden op vraagbundeling, gemeenten worden geconfronteerd met vraagstukken die nieuw voor ze zijn en carriers en toeleveranciers hebben te maken met risico’s die ze liever vermijden.”

De Fiber Vakdag is bedoeld om alle betrokkenen bij elkaar te brengen en om van elkaar te leren. Alleen zo is het gezamenlijke doel, een toekomstbestendig Nederland, te stroomlijnen, aldus de FCA.

Nederland loopt voorop in het aanbieden van glasvezel infrastructuur, constateert Van der Haar. “Landelijk, regionaal en lokaal ontstaan mooie initiatieven, maar er heerst veel onduidelijkheid. Kennis van wet- en regelgeving en kennis over de aanleg is helaas gefragmenteerd. Met als gevolg mindere samenwerking. Tijd om daar iets aan te doen.”

De Fiber Vakdag wordt op 19 juni gehouden in Zwolle en is gratis te bezoeken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.