Nieuws

Glasvezelstrijd woedt in Brabants dorpje

foto: Esri Nederland

De glasvezelcoöperatie Midden-BrabantGlas gaat een glasvezelnetwerk aanleggen in het dorpje Herpt. Tegelijkertijd loopt er ook nog een glasvezelcampagne van Delta Fiber Netwerk die op 7 september afloopt.

De initiatiegroep Glasvezel Herpt heeft 84 aanmeldingen binnen, voldoende voor coöperatie Midden-BrabantGlas om glasvezel aan te gaan aanleggen, meldt het AD. Het resultaat is opvallend omdat een andere partij ook mensen probeert over te halen om op glasvezel over te stappen.

Delta Fiber Netwerk probeert voldoende aanmeldingen te verzamelen in Herpt, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Oudheusden en Vlijmen Vliedberg.

Het succes van de actie in Herpt kwam binnen enkele weken tot stand. Heusden ging in zee met Delta Fiber Netwerk voor de aanleg van glasvezel in de kleine kernen inclusief Vliedberg, Drunen, Vlijmen en Heusden-vesting.

Bewoners die voor Midden-BrabantGlas kiezen, kunnen kiezen uit het aanbod van de providers TriNed, Stipte, Fiber, Onvi en Netrebel. Wie zich aanmeldt voor glasvezel van Delta Fiber Netwerk krijgt keuze uit de providers Caiway, Delta, Helden Van Nu en Online.nl.

Midden-BrabantGlas is geen onbekende in die regio. Deze coöperatie legde eerder al glasvezel aan in het buitengebied in Heusden en heeft ook kabels vlakbij Herpt liggen. In Herpt gaat het in totaal om 84 adressen die aangesloten moeten worden.

Wat voor gevolgen het besluit van Midden-BrabantGlas heeft voor de campagne van Delta Fiber Netwerk is onbekend.

foto: Esri Nederland

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.