Nieuws

Gratis 4K-beelden WK-voetbal voor glasvezelabonnees

Glasvezelprovider Jonaz biedt zijn abonnees deze zomer de WK voetbalwedstrijden in 4K-kwaliteit (ultra high definition) aan. Dit is om klanten optimaal te laten profiteren van de snelheid die glasvezel biedt.

Ultra high definition (ook wel Ultra HD, UHD of 4K-televisie genoemd) is vier keer beter dan dat van een normale full-HD tv. Kijkers van programma’s in 4K-kwaliteit kunnen genieten van rijkere kleuren en een hoger contrast.

Nu NPO 1 de WK-wedstrijden in 4K uitzendt, zal Jonaz deze wedstrijden gratis in 4K doorgeven. “Een echte primeur”, zegt Willem-Jan Tanis, directeur van Jonaz. “NPO1 is namelijk de eerste die in Nederland live in 4K-kwaliteit gaat uitzenden. Glasvezel biedt voldoende bandbreedte om deze 4K-kanalen toe te voegen aan ons televisiepakket.”

Voor die 4K-beelden worden geen extra kosten in rekening gebracht bij abonnees. De zender is gewoon gratis beschikbaar voor alle abonnees met een televisiepakket, aldus Tanis. Iedereen die beschikt over een televisie die geschikt is voor 4K, kan de zender ontvangen met een CI+ module.

Jonaz is een jonge provider uit Rotterdam die in 2014 is begonnen met het leveren van glasvezeldiensten in Leusden en daarna het gebied heeft uitgebreid met Almere, Amersfoort, Hoogland, Soest en Baarn. Later dit jaar worden daar nog Hilversum en Lelystad aan toegevoegd. In 2019 staan ook Veenendaal, Nijkerk en Gooise Meren op de planning.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.