Nieuws

Gratis breedbandverbinding voor gezinnen in Californië

foto: Pixabay

Veel gezinnen in de Amerikaanse staat Californië kunnen een gratis breedbandabonnement krijgen. Sommige gezinnen ook korting op de aanschaf van een tablet of pc dankzij een steunprogramma van de Amerikaanse communicatie-autoriteit FCC om het thuiswerken te stimuleren.

Gezinnen met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor een gratis breedbandverbinding en korting op een internetapparaat. Inmiddels zouden al 732.000 gezinnen hebben gemeld en in aanmerking komen voor zo’n gratis verbinding. Dit lijkt misschien veel, maar er wordt geschat dat dit slechts 20% is van het aantal huishoudens dat voor de steunmaatregel in aanmerking komt, meldt de LA Times.

Volgens berekening kost een gemiddelde breedbandverbinding in de Verenigde Staten 48 dollar per maand. De Emergency Broadband Benefit biedt huishoudens die aan de voorwaarden voldoen, een korting van maximaal 50 dollar per maand op breedbanddiensten. Huishoudens kunnen ook een eenmalige korting van maximaal 100 dollar krijgen voor de aankoop van een laptop, desktopcomputer of tablet bij deelnemende providers als zij meer dan 10 dollar en minder dan 50 dollar bijdragen aan de aankoopprijs.

Het is nog niet zeker of het steunprogramma er ook toe leidt dat meer huishoudens een breedbandinternetverbinding krijgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.