Nieuws

Groot aantal gaslekken verstoort aanleg in Westerbork

brandweerDe gemeente Midden-Drenthe heeft energiebedrijf Enexis en de aannemer die in Westerbork een glasvezelnetwerk aanlegt, op het matje geroepen.

In korte tijd zijn Westerbork vijf gaslekken gemeld, waarvan er vier volgens de gemeente voorkomen hadden kunnen worden.

Vorige week werden bijvoorbeeld nog vier huizen in de Wilhelminastraat in Westerbork ontruimd nadat een gaslek was geconstateerd. Een dag eerder waren al twee gaslekken in de straat Groenkampen en twee uur later kwam er een melding van het Van Weezelplein, zo melden lokale media.

Zeker vier van de vijf gaslekken zouden zijn ontstaan tijdens de graafwerkzaamheden voor glasvezel, meldt het Dagblad van het Noorden.  De twee voormannen die toezicht hielden op het graafwerk zijn daarom ‘van hun taak ontheven’, aldus de krant.

Bovendien zou energiebedrijf Enexis geen goede gegevens hebben overhandigd over de locatie van de gasleidingen. De aanleg in Midden-Drenthe omvat in totaal vijf kernen. Naast Westerbork zijn dat nog Beilen, Bovensmilde, Hoogersmilde en Smilde.

 1. M.A. van der Lubben

  Het verbaast mij niet. De heren die van dag in de akkers een glufje van enkele
  tientallen meters hebben gegraven.
  waren ook niet te beroerd 4 kabel aansluitingen dwars door midden te trekken.
  Ziggo heeft hier zijn handen aan vol.
  Men heeft van dit gra(a)fbedrijf niet de moet en het fatsoen de bewoners even te invoormeren als dit gebeurd is.Men loopt vrolijk fluitent langs je heen en gedragen zich als horreken als je ze hierover aanspreekt.
  Voormij even geen glasvezel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.