Nieuws

Heeze-Leende betaalt mee aan aanleg glasvezel in buitengebied

De gemeenteraad van Heeze-Leende betaalt 250.000 euro mee voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Dat komt neer op 500 euro per aansluiting.

Glasvezelorganisatie HSLnet had de gemeente gevraagd om geld beschikbaar te stellen voor de aansluiting van het buitengebied. Daar heeft de gemeenteraad vorige week mee ingestemd, zo meldt HSLnet.

Tevens nam de raad een amendement aan waarin staat dat grondeigenaren zelf zouden moeten betalen voor het werken in vervuilde grond bij glasvezelaanleg. Dit amendement leidde bij een aantal bewoners van het buitengebied tot onduidelijkheid over de voortgang van glasvezelaanleg en over de kosten van die aanleg. Het college van B&W heeft dit amendement op dinsdag 13 maart echter gekwalificeerd als niet uitvoerbaar en niet wenselijk vanwege precedentwerking.

HSLnet is inmiddels, samen met aannemer Spitters, druk bezig met de voorbereidingen van de aanleg. De eerste vijf van de negen clusters in de buitengebieden hebben al in meerderheid aangegeven glasvezel te willen. De inschrijvingen voor de andere vier clusters lopen ook vlot binnen, aldus HSLnet.

foto: HSLnet.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.