Nieuws

HSLnet bereikt nieuwe mijlpaal

HSLnet, de lokale coöperatie die verantwoordelijk is voor de aanleg van glasvezel in gemeente Heeze-Leende, heeft de mijlpaal bereikt van 3000 leden.

Het behalen van het 3000e lid is een echte mijlpaal, en een beloning voor alle leden en vrijwilligers die HSLnet hebben geholpen te groeien. Ieder huishouden dat gebruik maakt van hun glasvezelaansluiting en een abonnement afsluit bij één van de providers die diensten leveren over het glasvezelnetwerk, wordt automatisch lid van de coöperatie.

In 2012 is coöperatie HSLnet opgericht vanuit de gemeente, met als doel het aanleggen van een glasvezelnetwerk dat ook buiten de kernen beschikbaar zou zijn voor de inwoners. Na een goed begin liep de coöperatie een deuk op door het faillissement van GlasHelder, één van de providers die vanaf het begin mee naar buiten trad met HSLnet. In 2017 heeft Veldhovens bedrijf Simac de exploitatie van het netwerk van HSLnet overgenomen en Mari van Os als directeur aangesteld voor het dagelijkse bestuur van de coöperatie.

HSLnet heeft hard gewerkt aan aanleggen van het glasvezelnetwerk in alle kernen van Heeze-Leende. Later zijn de mogelijkheden onderzocht om ook het buitengebied aan te sluiten op glasvezel. De aanleg van het buitengebied is afgerond in 2020, waardoor nu ook het buitengebied grotendeels toegang heeft tot het netwerk van HSLnet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.