Nieuws

HSLnet: glasvezel wordt goedkoper vergeleken met alternatieven

De tariefsverhogingen van veel breedbandinternet abonnementen, kunnen voor sommige glasvezelproviders juist gunstig uitvallen. Dat kan geconcludeerd worden uit een nieuwsbrief van HSLnet, de organisatie die bezig is met de uitrol van glasvezel in Heeze en Leende.

De providers die hun diensten aanbieden op het netwerk van HSLnet, verhogen namelijk niet hun tarieven. Vorige week meldde Glasvezelgids nog dat de grootste breedbandprovider (KPN, Ziggo, XS4ALL en Telfort) per 1 juli hun tarieven voor snel internet verhogen. Dat kost de consument al gauw enkele tientjes per jaar.

De voornaamste redenen voor de prijsverhogingen zijn voortdurende investeringen in het netwerk die noodzakelijk zijn om te kunnen voldoen aan de snelgroeiende behoefte aan snelheid van de gebruikers.

Maar dat geldt niet voor HSLnet. “Ondanks BTW-verhoging en inflatiecorrectie verhogen TriNed, Plinq en VAIBR niet hun prijzen per 1 jul”, zo meldt de coöperatie HSLnet. “Dit terwijl de abonnees van de drie providers van HSLnet het (bewezen) allersnelste en meest stabiele internet hebben.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.