Heeze-Leende, Nieuws

HSLnet is klaar voor de aanleg in Heeze-Leende

HSLnetIn de gemeente Heeze-Leende kan na een langdurig traject eindelijke de schop in de grond voor de aanleg van ene glasvezelnetwerk.

Na een succesvolle vraagbundeling (56% deelname) en de opbouw van eigen vermogen (ruim 9 ton), zijn woensdag ook handtekeningen gezet onder de overeenkomsten, zo schrijft de coöperatie in een nieuwsbrief.

Woensdag 6 maart is er een overeenkomst getekend tussen de stichting HSLnet en de coöperatie HSLnet. Dit is nodig omdat de stichting het glasvezelnetwerk in eigendom heeft en de coöperatie gaat over de exploitatie daarvan. De stichting verleent de coöperatie dus het exclusieve recht om gebruik te mogen maken van het netwerk.

Bovendien moest er een koopovereenkomst glasvezelverbinding getekend. De Rabobank heeft namelijk al een aantal jaren een ongebruikte glasvezelverbinding liggen tussen Geldrop, Heeze en Leende. Deze verbinding neemt HSLnet voor een symbolisch bedrag over.

Start aanleg
Nu de papieren geregeld zijn, zullen er vanaf maandag 11 maart zogenaamde schouwers van Spitters BV starten in Heeze. Ze gaan huis-aan-huis aanbellen om binnenshuis te bekijken waar de aansluiting op het glasvezel binnen moet komen en waar het moet worden afgemonteerd. Daarna komen aannemers om de kabels daadwerkelijk aan te leggen. Bewoners worden vooraf per brief geïnformeerd over de planning van de aanleg.

De bedoeling is dat voor het einde van dit jaar de kernen Heeze, Leende en Sterksel zijn voorzien van glasvezel. Glashelder is de provider die in eerste instantie de inwoners van Heeze-Leende van internet, televisie en telefoon gaat voorzien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.