Nieuws

Huizen schiet nog tekort in aanmeldingen glasvezel

Huizen-vraagbundelingNog een laatste kans op glasvezel krijgen de bewoners van Huizen van netwerkbedrijf Reggefiber. Want hoewel er voldoende interesse voor glasvezel lijkt te zijn, heeft Huizen nog steeds niet de benodigde aantal aanmeldingen binnengekregen.

De inschrijving voor glasvezel sloot in Huizen al op 30 maart. “Slechts 23 procent van de huishoudens in het aansluitgebied heeft zich tot nu toe aangemeld voor een glasvezelabonnement”, vertelt Erwin Groeneveld, salesmanager bij Reggefiber, tegen Glasvezelgids.

Dat Huizen de drempel van 30 procent die nodig is voor de aanleg van glasvezel niet heeft gehaald, verbaast het netwerkbedrijf, zo zegt Groeneveld.  “We hebben onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat 64 procent van de inwoners in Huizen de mogelijkheid dat er glasvezel komt, als positief ervaart. Het sentiment is dus goed, maar we zien dat nog niet terug in het aantal aanmeldingen.”

Vanwege het positieve sentiment heeft Reggefiber besloten om nog een maal de inschrijving voor glasvezel te verlengen. Groeneveld benadrukt dat huidige aanmeldingen nog altijd geldig zijn en dat inwoners zich nog tot 2 juni kunnen aanmelden bij een van de betrokken glasvezelproviders.

Volgens Groeneveld moet de 30 procent op 2 juni wel gehaald zijn. “Anders zijn er genoeg gemeenten in de buurt waar we ook de belangstelling aan het peilen zijn, zoals in Bussum, en is het afgelopen met de vraagbundeling in Huizen”, besluit hij.

  1. Bikkelen

    Uiteindelijk heeft slechts 19% voor glasvezel gekozen. Toch is men gestart met de aanleg. De gemeente staat garant…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.