Nieuws

IJsselstein viert eerste glasvezelaansluiting

Ruim 15.000 huizen in IJsselstein krijgen de komende acht maanden een glasvezelaansluiting. Donderdag werd officieel het begin ingeluid van de aanleg van het netwerk.

Een wethouder van de gemeente IJsselstein gaf symbolisch het startsein voor de aanleg van glasvezel door twee dunne kabels aan elkaar te lassen. Dit gebeurde in een woonhuis op het Alexandrietpad.

Het netwerk wordt aangelegd door in opdracht van het Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund (CIF). Dit fonds legt in alle gemeente waar Caiway nu diensten via de coax-kabel aanbiedt, glasvezel aan, zo vertelde CIF-directeur Martijn Visser in IJsselstein.

Wachten
De familie waar symbolisch de eerste glasvezelkabel werd gelast, moet echter nog lang wachten om van hun glasvezelaansluiting te kunnen genieten. Eerst moet de aanleg in heel IJsselstein worden afgerond. Dat gebeurt waarschijnlijk in januari 2013.

Pas daarna kunnen de inwoners van IJsselstein aangeven of ze gebruik willen blijven maken van de huidige Caiway-diensten via de coax-kabel, of dat ze een uitgebreider pakket via hun glasvezelaansluiting wensen.

Bekijk hier onze video met de uitleg tijdens het lassen van de glasvezelkabel:

  1. van de veen

    Ls,

    Is bekend of en wanneer de Hogebiezendijk in Ijsselstein van glasvezel wordt voorzien?

    vr dank

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.