Nieuws

Inschrijven voor glasvezel omgeving Ede-Wageningen gestart

Inwoners van het buitengebied van een deel van de gemeenten Ede, Veenendaal, Rhenen, Rozendaal, Wageningen, Renkum en Arnhem kunnen zich sinds deze week aanmelden voor een glasvezelabonnement.

De organisatie Glasvezel buitenaf heeft de campagne gestart die ervoor moet zorgen dat voldoende mensen bereid zijn om over te stappen op glasvezel. Alleen als voor 13 juli van dit jaar minimaal 50% van de bewoners en bedrijven in het gebied zich heeft aangemeld, zal er een glasvezelnetwerk worden aangelegd.

Het deelgebied wordt Gelderse Vallei Zuid genoemd en telt circa 2.000 adressen die zich kunnen inschrijven voor een glasvezelabonnement. Als alles voorspoedig verloopt, kan eind 2018 of begin 2019 de schop in de grond.

Aanbod

De bewoners in de Gelderse Vallei Zuid kunnen kiezen uit het aanbod van de providers Caiway, DELTA, Fiber en Kliksafe. Bedrijven kunnen kiezen uit CBizz en Helden van Nu. Naast het abonnement bij de provider wordt een vastrechtvergoeding gerekend. Die kan eenmalig worden afgekocht (1900 euro) of met een maandelijks bedrag van 15 euro (zolang als het abonnement loopt).

foto: Glasvezel buitenaf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.