Nieuws

Inschrijving Barneveld verlengd tot begin april

De bewoners van Barneveld krijgen nog enkele weken om alsnog voldoende aanmeldingen voor glasvezel te verzamelen. Netwerkbedrijf Reggefiber heeft de inschrijving voor de tweede keer verlengd.

Afgelopen weekend liep de inschrijftermijn voor Barneveld af. Al gauw werd bekend dat Barneveld de benodigde 30 procent van de huishoudens in het aanleggebied niet zou halen.

Op verzoek van de gemeente heeft Reggefiber nu toch besloten om Barneveld nog een laatste kans te geven. Het bedrijf zegt nog 500 inschrijvingen nodig te hebben om de investering van duizend euro per woning verantwoord te kunnen doen, schrijft de Barneveldse krant.

Een wethouder van de gemeente laat weten dat hoewel de gemeente niet betrokken is bij de aanleg van het glasvezelnetwerk, de gemeente het wel belangrijk vindt dat inwoners en ondernemers in Barneveld gebruik kunnen maken van moderne voorzieningen. “Bovendien kan de gemeente Barneveld via het glasvezelnetwerk de digitale dienstverlening optimaliseren”, aldus een wethouder.

De gemeente heeft in ieder geval met Regefiber afgesproken Reggefiber het glasvezelnetwerk wil aanleggen in nieuwbouwwijken. Op die manier zijn nieuwbouwwoningen in de gemeente direct aangesloten op het netwerk van de toekomst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.