Nieuws

Inschrijving voor glasvezel Hollands Kroon verlengd

De inschrijfperiode voor het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Hollands Kroon wordt verlengd tot en met 30 juni. Dat hebben de Coƶperatie Breedband Hollands Kroon en Kabeltex besloten. Ongeveer 75% van de benodigde aanmeldingen is nu binnen.

Het aantal inschrijvingen vordert zeer snel richting het minimale aantal van 1.860 inschrijvingen. Sinds eind maart zijn er ruim 1.400 contracten gesloten, aldus de glasvezelorganisatie.

De verwachting is wel dat grens van 1860 inschrijvingen gehaald gaat worden. Met nog ruim 1.000 onbezochte adressen te gaan hebben vrijwilligers en directie er het volste vertrouwen in dat de resterende 460 contracten gesloten zullen worden.

De inschrijftermijn voor het glasvezelnetwerk en de korting van 350 euro op de aansluitkosten worden dan ook verlengd tot en met 30 juni 2018.

Overigens zal de planning voor de aanleg geen vertraging oplopen. De aanlegperiode wordt namelijk niet verschoven. Naar verwachting kunnen de eerste abonnees begin 2019 al gebruik maken van het netwerk en kan eind 2020 het gehele buitengebied van Hollands Kroon zijn voorzien van een glasvezelverbinding.

Inwoners kunnen zich inschrijven via de website van Breedband Hollands Kroon.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.