Nieuws, Zakelijk

Investeerder krijgt meerderheidsbelang in glasvezelbedrijf E-Fiber

Investeringsmaatschappij Arcus Infrastructure Partners krijgt een meerderheidsaandeel in glasvezelbedrijf E-Fiber. Daarmee komt alweer een glasvezelbedrijf in handen van investeerders.

Arcus Infrastructure Partners krijgt een meerderheidsbelang in E-Fiber Exploitatie B.V. en gaat daarmee de samenwerking aan met het managementteam dat het bedrijf heeft opgericht, zo is onlangs bekendgemaakt.

Arcus is een onafhankelijke fondsbeheerder met een aanzienlijke ervaring op het gebied van investeringen in de Europese telecominfrastructuur, aldus E-Fiber. Jack Colbourne en Jordan Cott, die namens Arcus verantwoordelijk waren voor de investering, hebben er alle vertrouwen in dat E-Fiber zal uitgroeien tot een grootschalig infrastructuurplatform voor glasvezel. “De missie van E-Fiber om te voorzien in de digitale infrastructuur die voldoet aan de eisen van morgen, sluit heel goed aan op onze strategie als lange termijn investeerder.”

Volgens directeur Eric Vos van E-Fiber past deze nieuwe samenwerking met Arcus uitstekend binnen de bedrijfsvisie van het managementteam: “Door onze kennis op het gebied van ontwikkeling en beheer van Fibre to the Home-glasvezelnetwerken (FttH) te combineren met de ruime ervaring van Arcus met investeringen in de sector, kunnen we duizenden huishoudens voorzien van snelle breedbandtoegang via glasvezel.”

Onderdeel van de transactie is dat er ‘een aanzienlijk nieuwe kapitaalinjectie’ in het bedrijf wordt gedaan voor de financiering van korte termijn projecten, inclusief lopende initiatieven binnen verschillende gemeenten. Met de transactie gaat zowel de verwerving van aandelen alsmede de terugbetaling van de leningen, van en aan de NIBC Bank op de onderneming gemoeid.

CIF

Eerder werden CIF Glasvezel en Caiway geheel door investeringsmaatschappij EQT Infrastructure overgenomen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.