Nieuws

Investeerders willen T-Mobile Nederland overnemen

Twee investeringsmaatschappijen hebben een overnamebod uitgebracht op T-Mobile Nederland, dat nu nog eigendom is van Deutsche Telekom en Tele2. Voor T-Mobile is 5,1 miljard euro geboden.

Apax Partners en Warburg Pincus hebben overeenstemming bereikt met T-Mobile over de overname. Nu is het wachten op goedkeuring van de personeelsvertegenwoordiging en de mededingingsautoriteiten.

Als de overname doorgaat, blijft T-Mobile een onafhankelijk Nederlands bedrijf maar worden de merken T-Mobile (Nederland), Tele2, Ben en Simpel wel eigendom de nieuwe eigenaren. “Apax en Warburg Pincus gaat het bedrijf in samenwerking met het managementteam ondersteunen, met een voortgezette focus op innovatie en uitbreiding van het nu al indrukwekkende klantenbestand”, staat in de officiële aankondiging.

T-Mobile Nederland telde eind juni ongeveer 700.000 breedbandklanten, op zowel DSL- als glasvezelnetwerken. Of de overname ook voor klanten nog gevolgen heeft, is nu nog niet bekend.

De investeerders Apax en Warburg Pincus zijn geen onbekende in de zakelijke wereld. Zo heeft hebben ze in diverse telecombedrijven geïnvesteerd, waaronder Ziggo (Warburg Pincus).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.