Nieuws

Inwoners Bergeijk krijgen mogelijk toch glasvezel

De vraagbundeling voor het peilen van de belangstelling voor glasvezel gaat van start in Bergeijk…voor de tweede keer. Het betreft de inwoners van de kernen Bergeijk, Luyksgestel, Riethoven en Westerhoven.

Eerder had al meer dan 30 procent van de bewoners van Bergeijk zich opgegeven voor een glasvezelabonnement. Het netwerk kwam er echter nooit omdat netwerkbedrijf Reggefiber het niet eens kon worden met de gemeente over de voorwaarden. Nu is er wel een samenwerkingsovereenkomst gesloten en kan de aanleg van start gaan.

In de overeenkomst is afgesproken dat ook bepaalde buitengebieden bij voldoende interesse worden aangesloten. Ongeveer 90 procent van de gemeente Bergeijk valt onder het huidige aansluitgebied. In de buitengebieden Walik en Weebosch moet echter wel tenminste 70 procent van de bewoners zich opgeven voor glasvezel, omdat het anders niet rendabel is.

Annuleringen
Vanwege het uitblijven van de eerdere aanleg, heeft een aantal mensen inmiddels het glasvezelabonnement van destijds opgezegd. “Door een aantal annuleringen, maar met name door uitbreiding van het aansluitgebied is het totale percentage aanmeldingen onder de 30 procent gezakt”, stelt Reggefiber.

“Dit moet eerst op peil komen voordat Reggefiber kan starten met de aanleg. De nieuwe peildatum hiervoor zal 3 juni 2012 zijn.” Bewoners kunnen er kiezen uit de providers: KPN Glasvezel, Lijbrandt en OnsBrabantNet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.