Nieuws

Inwoners Grafhorst wachten nog op actieve glasvezelaansluiting

De kleine dorpskernen in de Kop van Overijssel hebben inmiddels bijna allemaal glasvezel. Bijna, want alleen inwoners van Grafhorst moeten langer wachten.

De aanleg van glasvezel in de kernen IJhorst, Rouveen, Nijeveen, ‘s-Heerenbroek, Grafhorst en Wilsum is voor een groot deel klaar. In het gebied worden ongeveer 2.000 adressen aangesloten op glasvezel.

Gebied Kop van Overijssel

Alleen de bewoners in Grafhorst die zich hebben aangemeld, moeten langer wachten voordat hun glasvezelaansluiting werkt, zo meldt Delta Fiber Netwerk. Dat zou in april gebeuren, maar dat loopt dus vertraging op.

“De graafwerkzaamheden in Grafhorst zijn gereed. Aannemer BAM Infra Telecom start binnenkort met het plaatsen van huisaansluitingen. Er ontbreekt nog een aantal verbindingen in het glasvezelnetwerk die nodig zijn om de aansluitingen van een signaal te voorzien”, aldus het glasvezelbedrijf.

Zodra deze verbindingen gereed zijn, kan de aansluiting geactiveerd worden. Naar verwachting worden de eerste aansluitingen vanaf juni geactiveerd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.