Nieuws

Jong bedrijf wil glasvezel in heel Rotterdam aanleggen

Het Rotterdamse bedrijf L2Fiber Rotterdam wil in heel de stad Rotterdam glasvezel aanleggen. Zodra 25% van de bewoners ‘ja’ heeft gezegd tegen glasvezel en een abonnement bij een van de providers heeft genomen, begint de bouw van het netwerk.

“Een glasvezelnetwerk voor de hele stad: daar gaat L2Fiber Rotterdam voor zorgen. Wat er nu ligt kan vergeleken worden met een landweggetje. Wat L2Fiber Rotterdam bouwt is een verkeersader met zes rijstroken heen en zes rijstroken terug”, aldus het bedrijf zelf. Het netwerk zal open, eerlijk en voor alle aanbieders onder dezelfde voorwaarden toegankelijk zijn, zo wordt beloofd.

Het netwerk dat L2Fiber Rotterdam wil aanleggen, moet up- en downloadsneden van meer dan 1000 Mbit/s (1 Gbit/s) gaan leveren. De aanleg van het netwerk en de aansluiting in de meterkast zijn voor rekening van L2Fiber Rotterdam. Het enige waar de eindgebruiker voor betaalt, is een abonnement bij een serviceprovider zoals TriNed, Teleplaza, Glasnet, Hollands Glas of SNLR.

Opvallend is bovendien dat klanten niet een heel pakket bij één aanbieder hoeven af te nemen. De klant kan kiezen om bijvoorbeeld tv te kijken zoals hij gewend is en internet en/of bellen bij een van de nieuwe serviceproviders af te nemen, aldus L2Fiber Rotterdam.

Planning

Bij voldoende aanmeldingen zal de aanleg van de eerste circa 12.000 woningen in Kralingen-west in juli van start gaan. Daarna wordt de campagne uitgerold naar alle andere wijken in Rotterdam.

Het initiatief van L2Fiber Rotterdam wordt naar eigen zeggen door de gemeente ondersteund. De aanleg van een glasvezelnetwerk stimuleert de ontwikkeling van nieuwe diensten. Dat levert nieuwe banen op en bovendien wordt het beheer van de stad slimmer en uiteindelijk goedkoper en dat maakt Rotterdam weer aantrekkelijker voor bedrijven.

Het glasvezelbedrijf noemt zich uniek omdat er ‘niet eerder is er op zo’n grote schaal door een private organisatie in een grote stad glasvezel is aangelegd’. De aanleg van glasvezel door L2Fiber Rotterdam wordt ook volledig privaat gefinancierd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.