Nieuws

Kabelnoord krabbelt terug, geen glasvezel rondom Heerenveen

Kabelnoord is met onmiddellijke ingang gestopt met de poging om in het buitengebied van Heerenveen glasvezel aan te leggen. De tussenkomst van een andere aanbieder is de oorzaak.

De voorbereiding voor de aanleg was nagenoeg gereed, maar de aanleg is doorkruist ‘door een andere aanbieder’, zo laat Kabelnoord weten. Deze partij, Digitale Stad, heeft recent bevestigd alle percelen in het buitengebied van Heerenveen op glasvezel te gaan aansluiten in samenwerking met KPN.

Als Kabelnoord de plannen zou doorzetten, dan zou voor een beperkt aantal percelen een tweede glasvezelnetwerk aangelegd moet worden. En dus heeft Kabelnoord zich uit het gebied teruggetrokken.

“Een tweede glasvezelnetwerk in het buitengebied is nooit een goede investering. Voor ons is dit jammer, want we zouden graag aanleggen en we hebben ook al heel veel tijd in de voorbereiding gestoken”, verklaart Kabelnoord-directeur Niek Geelhoed.

Toch zal de teleurstelling bij Kabelnoord niet zo groot zijn omdat er eerder veel discussie was over ongeveer 80 woningen in het gebied waar Kabelnoord geen glasvezel naar wilde aanleggen.

Kabelnoord vermeldt overigens tot slot dat het besluit om rond Heerenveen te stoppen, geen directe gevolgen heeft voor de aanleg van glasvezel elders in de provincie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.