Nieuws

Kabeltex claimt overwinning glasvezelstrijd in Schagen en Den Helder

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Den Helder en Schagen gaat in mei van start. Dat heeft netbeheerder Kabeltex laten weten. FiberNH druipt nog niet af.

Er zijn voldoende inschrijvingen ontvangen en in beide gebieden is de vergunning door de gemeenten inmiddels verstrekt. Daarmee is er niets meer dat de aanleg in de weg staat, aldus Kabeltex.

Eind januari werd al duidelijk dat er voldoende belangstelling was om de aanleg door te laten gaan. Nu heeft het bedrijf dus ook bij beide gemeenten de aangevraagde vergunningen ontvangen.

En daarmee kan de planning definitief worden gemaakt en kan de aannemer binnenkort aan de slag.

Met de start van de aanleg komt er -wat Kabeltex betreft- ook een einde aan de verwarring van de verschillende vraagbundelingsacties in de beide gemeenten. Deze week heeft concurrent FiberNH op haar website aangegeven dat in zowel Schagen als Den Helder de 50% inschrijving nog niet is behaald. Slechts 31% van de bewoners heeft zich aangemeld bij FiberNH.

De mededeling van Kabeltex heeft ook alles te maken met timing. “FiberNH meldt op hun site aan dat er maar plek is voor één netwerk in het gebied. Aangezien Kabeltex reeds heeft aangegeven dit netwerk te gaan aanleggen, betekent dit dat FiberNH geen netwerk zal aanleggen”, aldus Kabeltex.

Toch geeft FiberNH de strijd nog niet op. Het telecombedrijf heeft de inschrijving voor glasvezel met twee weken verlengd tot 18 maart.

foto: Kabeltex

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.