Nieuws

Klachten over prijsverhogingen Ziggo en KPN

Ziggo en KPN verhogen de prijs van abonnementen met tv, internet en/of bellen op respectievelijk 1 juli en 1 juni. De prijsverhoging is bij beide aanbieders gemiddeld rond de 5%.

Concreet komt de prijsverhoging neer een extra abonnementsprijs van 1 tot 4 euro per maand. Ook enkele kleinere aanbieders, zoals Caiway, verhogen de prijzen overigens.

De concurrentie speelt uiteraard op deze situatie in, schrijft TotaalTV. Zo heeft T-Mobile dit jaar de abonnementsprijs alleen met inflatiecorrectie verhoogd en laat met reclameduidingen aan Nederlanders weten dat zij niet zo’n prijsverhoging doorvoeren zoals Ziggo en KPN.

De Consumentenbond heeft al veel klachten gehad van consumenten, bevestigt een woordvoerder tegenover Telecompaper. “In feite is er sprake van een duopolie doordat er maar twee partijen zijn met een eigen vast en mobiel netwerk. Gelukkig moeten deze aanbieders nu wel hun netwerk openstellen aan andere aanbieders, al wordt er geen haast mee gemaakt”, aldus de bond.

Overstappen

KPN voert zoals elk jaar per 1 juni wijzigingen door in zijn consumentenaanbod. Alle Internet en Internet en TV pakketten worden duurder, waarbij Digitenne met een prijsstijging van bijna 10% het hoogst is, aldus Telecompaper.

Ziggo kondigde begin mei ook aan per 1 juli de abonnementsprijzen te verhogen. Bij de Alles-in-1- en Internet&TV-pakketten komt de verhoging van het maandtarief uit op 2,50 euro. Voor Alles-in-1 Start en Internet&TV Start betekent het nieuwe tarief een prijsstijging van 5%. Het maandbedrag van Internet Start gaat met 6% omhoog.

TotaalTV benadrukt wel dat de ruim 5 miljoen klanten van Ziggo en KPN de komende weken gratis naar concurrenten kunnen overstappen vanwege de aangekondigde prijsverhoging.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.