Nieuws

KPN botst in Oss opnieuw met E-Fiber

Oss

Ook in Oss dreigt een glasvezelrel nu KPN heeft aangekondigd er glasvezel te willen aanleggen. Onlangs is E-Fiber er namelijk al begonnen met de aanleg van een eigen netwerk.

E-Fiber startte op 2 juni met de graafwerkzaamheden voor glasvezel in de gemeente Oss. Alle kernen van de gemeente Oss krijgen glasvezel. Niet alleen de adressen die zich hebben aangemeld in de stad Oss worden door E-Fiber aangesloten, maar ook in de 23 omliggende dorpen. In totaal gaat het om circa 14.000 aansluitingen, aldus E-Fiber.

Tegelijkertijd heeft KPN de intentie uitgesproken om ongeveer 30.000 huishoudens in de gemeente Oss te voorzien van glasvezel. KPN schrijft dat ze in gesprek is met de gemeente Oss om ‘de laatste punten rond te krijgen’. Als de samenwerking op korte termijn rond komt, kan de aanleg in 2020 nog starten, zo meldt het bedrijf.

Cijferbrij

Opmerkelijk is dat E-Fiber het heeft over 14.000 huishoudens die worden aangesloten terwijl KPN het heeft over 30.000 huishoudens. De gemeente Oss telt ongeveer 92.000 inwoners en ongeveer 40.000 woningen.

Ruzie

Het is ook niet voor het eerst dat E-Fiber en KPN tegelijk in een gemeente glasvezel willen aanleggen. In meer gemeenten waar E-Fiber actief is met een glasvezelcampagne, lijkt KPN ertussen te komen. De strijd in Oss was eerder deze week al aanleiding voor Tweede Kamerlid Moorlag om vragen aan de staatssecretaris te stellen over de concurrentie op de lokale glasvezelmarkt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.