Nieuws

KPN en XS4ALL verhogen internetsnelheden en prijzen

KPN en dochterbedrijf XS4ALL hebben verhogingen aangekondigd van de internetsnelheid van hun DSL- en glasvezelabonnementen. Ook stijgen de meeste tarieven.

KPN kondigde onlangs aan dat voor bepaalde internetabonnementen per 1 juli de maximale down- en uploadsnelheden worden verhoogd. Daar staat wel tegenover dat de tarieven voor de abonnementen met ongeveer 2 euro per maand omhoog gaan.

KPN wijzigt de prijzen naar eigen zeggen omdat de kosten zijn gestegen voor de continue verbetering van het netwerk. Zo heeft KPN fors geïnvesteerd in de verbetering van de capaciteit als gevolg van alsmaar groeiend dataverbruik, deels veroorzaakt door toenemende populariteit van videostreamingdiensten. Ook heeft KPN te maken met gestegen contentkosten.

XS4ALL

En ook XS4ALL voert een reeks prijs- en snelheidsverhogingen door van zowel glasvezel als DSL-abonnementen. De tariefwijzigingen gaan op 3 juli in, de snelheidswijzigingen per 5 juni.

Alleen het pakket Internet Basic blijft een snelheid houden van 20 Mbit/s (download, 2 Mbit/s upload). Wel gaat de klant er 2,50 euro per maand meer voor betalen.

foto: KPN

 1. E. Kok

  Schurken zijn het ….!

 2. E. Kok

  Schurken zijn ze…..!

  Gelukkig ontlopen de mensen in de Kop van Overijssel die zich hebben ingeschreven voor glasvezel deze belachelijke verhoging!

  • Jan

   Nu er glasvezel in ons gebied komt kan de internet snelheid omhoog? We martelen al jaren met het trage internet, ik zal blij zijn als het vezel er ligt en dan is het ajuu KPN.

   • Martin

    Ja maar waar ga je dan naartoe?
    In mijn 25 jaar internet bleek eigenlijk alleen KPN maximaal betrouwbaar. Meer dan tien providers getest sinds tien jaar nu alleen KPN glasvezel xs4all
    Mobiel overigens ook bijna 20 jaar. Alleen KPN dat wel
    De laatste euro’s bezuinigen daarvan krijg je spijt geloof dat maar van mij

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.