Nieuws

KPN legt glasvezel aan in Diemen

Alle wijken in Diemen krijgen glasvezel. Dat is het resultaat van de samenwerkingsovereenkomst die de gemeente Diemen en KPN NetwerkNL samen hebben ondertekend.

Vooral in Diemen Centrum en Diemen-Zuid, waar op sommige plekken de internetsnelheid erg traag is, kunnen bewoners gaan profiteren van een nieuw, snel en betrouwbaar netwerk, stelt een wethouder in het Diemernieuws.

Het netwerk wordt aangelegd tot in de woning, waarna bewoners vrij zijn om wel of geen abonnement te nemen bij een provider van hun eigen keuze. Vanaf 6 mei starten de werkzaamheden in Diemen-Noord, daarna volgen de huizen in Diemen-Centrum en Diemen-Zuid. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met januari 2020.

Inwoners van Diemen kunnen met alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel terecht in het glasvezelinformatiepunt van KPN NetwerkNL in winkelcentrum Gruttoplein. Dit kan vanaf vrijdag 10 mei iedere vrijdag tussen 12.00 en 19.00 uur.

foto: KPN Netwerk

  1. A E Kool

    November 2020 en nog steeds geen glasvezel in Diemen Zuid. KPN reageert niet meer op infoverzoeken. Dit ondanks het feit dat men eerder toezegde in december 2019 al te zullen aansluiten. Voor mij hoeft het dan ook niet meer. Van voorloper op internetgebied is Nederland in Europa inmiddels afgegeleden tot de staartgroep te vergelijken met Moldavie en Noord-Macedonie.
    Overigens is de overeenkomst met de gemeente Diemen ook niets waard. De gemeente Diemen zegt nu dat het gaat om een intentie en niet om een verplichting. Dat snelle internet was dus vooral een verkiezingsstuntje van D66 en Groen Links voorafgaand aan de raadverkiezing en zeg dan maar afvragen waarom mensen politici niet vertrouwen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.