Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

KPN maakt haast met uitrol van glasvezel

KPN wil de uitrol van glasvezel in Nederland versnellen, zo maakte het telecombedrijf dinsdag tijdens een strategie-update bekend. Dit jaar heeft KPN ongeveer 300.000 glasvezelaansluitingen aangelegd. De komende jaren moeten dat er 500.000 per jaar zijn.

In 2025 heeft meer dan de helft van Nederland (circa 65%) een glasvezelaansluiting van KPN in de meterkast, voorspelt het bedrijf.

De opmars van Ziggo is voor KPN aanleiding extra haast te maken met glasvezel, die in veel gemeenten de snelheid via de kabel verhoogt. Inmiddels worden 4.000 tot 5.000 woningen per week ‘verglaasd’. Vanaf volgend jaar zijn dat 10.000 tot 12.000 woningen per week, aldus KPN-topman Joost Farwerck. Volgens hem is er geen sprake van een koersverandering, wel van een ‘koersversnelling’.

De behoefte aan snelle breedbandverbindingen is door de coronacrisis gegroeid. Vaak is de beschikbare snelheid niet het grootste probleem. Vaak ontbreekt het aan goede wifi-dekking binnenshuis. Daarom leggen providers als Ziggo (‘Smart wifi’) en KPN (‘Superwifi’) sterk de nadruk op betere dekking in de woning.

Overnamegesprekken

Onlangs toonde de Zweedse investeerder EQT nog interesse in KPN. Maar Farweck wilde daar tegenover de pers niets over kwijt. Volgens financieel persbureau Bloomberg zouden er al overnamegesprekken worden gevoerd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.