Nieuws

KPN neemt glasvezelnetwerk coöperatie Sterk Midden-Drenthe over

Het glasvezelnetwerk van de coöperatie Sterk Midden-Drenthe is overgenomen door KPN. Het telecombedrijf heeft daarover overeenstemming bereikt met de ledenraad van de glasvezelcoöperatie. Hoeveel er voor het netwerk is betaald, is niet bekendgemaakt.

Het netwerk bestaat uit circa 5.900 adressen en ligt in het buitengebied van de gemeente Midden-Drenthe, bestaande uit 23 dorpen en kernen. Naar verwachting wordt de overname deze maand nog afgerond. Voor de aangesloten consumenten en tevens de leden van de coöperatie verandert er niets. Het huidige abonnement voor telefoon, internet en tv blijft gewoon doorlopen.

Ook benadrukt KPN dat het netwerk een open netwerk is en blijft, dus toegankelijk voor diverse telecomaanbieders. Voor de aangesloten consumenten en tevens de leden van de coöperatie verandert er niets.

Doel bereikt

“Sinds 2014 hebben vrijwilligers van de coöperatie geweldig hard gewerkt om het netwerk aangelegd te krijgen. De overname door KPN is nu een logische vervolgstap, die ervoor zorgt dat onze leden ook in de toekomst kunnen genieten van snel internet. Ons doel is daarmee bereikt”, zegt Henk de Boer, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de coöperatie Sterk Midden-Drenthe.

Ook de provincie Drenthe lijkt tevreden te zijn met de overname. “Omdat wij breedband als een basisvoorziening zien, hebben wij de coöperatieve aanpak in de gemeente Midden-Drenthe ondersteund. Samen met de inzet van vele vrijwilligers en met een lening van zowel de provincie en de gemeente Midden-Drenthe is de aanleg van een glasvezelnetwerk mogelijk gemaakt. Dat dit netwerk nu wordt overgenomen door een marktpartij als KPN is een mooie ontwikkeling en een goede zaak voor alle betrokkenen.”

Eerder schreef Glasvezelgids al dat steeds meer lokale glasvezelinitiatieven door glasvezel- of telecombedrijven worden overgenomen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.