Nieuws

KPN op 11 locaties gestart met glasvezelaanleg

KPN is sinds het begin van dit jaar in elf buurten in Nederland gestart met de aanleg van glasvezel. Dat schrijft het bedrijf in het financieel verslag van het eerste kwartaal van 2019.

KPN besloot eerder om de uitrol van glasvezel in Nederland te versnellen. Daarvoor heeft KPN een samenwerking met Nokia getekend voor het gebruik van G-PON technologie. Dit maakt symmetrische snelheden op het netwerk mogelijk tot 10 Gbit/s.

KPN sloot het eerste kwartaal af met een kleine daling van het aantal breedbandklanten. Het aantal consumenten met een triple play-abonnement (internet, telefonie en tv) kwam uit op ongeveer 3,4 miljoen. Dat zijn ongeveer 41.000 klanten minder dan in het vierde kwartaal van 2018 en 141.000 minder dan in het eerste kwartaal van 2018.

  1. T de Jong

    Als bewoner van de nieuwbouwwijk de Zuidlanden gemeente Leeuwarden zou ik graag willen weten of in mijn straat de Bredyk in de komende nieuwbouwwijk de Middelzee ook gemeente Leeuwarden ook de mogelijkheid komt voor aansluiting op glasvezel.
    De al bestaande telefoonkabel is door de KPN veranderd ten bate van de wijk de Zuidlanden dit heeft voor ons veel overlast door storingen opgeleverd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.