Nieuws

KPN start in delen van Gouda met aanleg nóg een glasvezelnetwerk

KPN-glasvezel-in-Gouda

KPN gaat definitief een groot deel van de stad Gouda voorzien van een eigen glasvezelnetwerk. Dat heeft het telecombedrijf vorige week bevestigd.

De situatie in Gouda is nogal verdeeld. De nieuwbouwwijken Westergouwe en Middenwillens hebben al een glasvezelnetwerk. KPN wil nu ook andere wijken aansluiten. Eerst zijn Plaswijck, Bloemendaal, Kort Akkeren en Gouda Centrum aan de beurt. Daarna volgen Gouwe, Goverwelle en alle andere wijken.

De keuze van KPN voor deze wijken is opvallend. In januari van dit jaar was namelijk al bekend dat er in augustus 2019 een vergunning aan Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) was afgegeven voor de wijken Goverwelle, Plaswijck en Bloemendaal. Die werkzaamheden worden in opdracht van Deltafiber uitgevoerd onder projectnaam Ga voor Glasvezel.

KPN informeert bewoners ook over het feit dat sommige woningen mogelijke een dubbele glasvezelaansluiting krijgen. “Het kan zijn dat je adres in het verleden al is voorzien van een glasvezelaansluiting van Rekam. Omdat wij je willen voorzien van het vernieuwde en beste netwerk, krijg je naast Rekam, ook een glasvezelaansluiting van KPN NetwerkNL.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.