Nieuws

KPN van start met gigabit-snelheid via glasvezel

foto: Youtube KPN

KPN is deze week begonnen met het aanbieden van 1 gigabit (Gbps)-abonnementen via glaszevelinternet. Het abonnement is in principe beschikbaar voor 1,2 miljoen Nederlandse adressen door het hele land.

Nu bij de introductie is de uploadsnelheid nog beperkt tot 500 Mbps, maar KPN verwacht die snelheid eind 2020 verhoogd te hebben tot 1 Gbps, dus gelijk aan de downloadsnelheid. Voor het Gigabit-abonnement rekent KPN 65 euro per maand. Dat is tien euro duurder dan het voorheen duurste glasvezelabonnement, heeft Tweakers berekend. Op dit moment kost een symmetrische up- en downloadsnelheid van 500 Mbps 55 euro per maand.

KPN kondigde de gigabitsnelheid overigens al voor de kerst aan. In sommige delen van Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Den Haag is deze snelheid nu al beschikbaar. De gigabit-snelheid komt daarnaast ook in onder andere Baarn, Barneveld, Bilthoven, Culemborg, Doetinchem, Emmeloord, Emmen, Houten, Huizen en Noordwijk. In totaal zouden op dit moment 1,2 miljoen huishoudens een dergelijke snelheid bij KPN kunnen krijgen.

In de loop van 2021 verwacht KPN dat alle glasvezelaansluitingen gebruik kunnen maken van een 1 gigabit-snelheid verbinding.

foto: KPN – Youtube

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.