Nieuws

KPN vergroot glasvezelnetwerk in gemeente Molenlanden

KPN krijgt meer te zeggen over de glasvezelnetwerken in de gemeente Molenlanden. Het glasvezelnetwerk in de voormalige gemeente Molenwaard zal aangelegd worden door KPN en Digitale Stad samen.

KPN gaat in de voormalige gemeente Molenwaard samen met Digitale Stad een glasvezelnetwerk aanleggen, meldt het Kontakt. Daarmee vergroot KPN haar belang in de glasvezelmarkt van de gemeente Molenlanden.

Onlangs kondigde KPN al aan dat het telecombedrijf het glasvezelnetwerk van GiessenlandenNet overneemt van de lokale glasvezelstichting. Dit gebied valt -net als de voormalige gemeente Molenwaard- in de nieuwe gemeente Molenlanden. Nu komt daar dus deels het netwerk van Molenwaard bij.

Het bestuur van stichting Glasvezel Molenwaard laat in aanvulling op de eerdere berichtgeving van twee weken weten dat het ‘met deze samenwerking met KPN en Digitale Stad het mogelijk is om het glasvezelnetwerk optimaal aan te leggen’. “Dit biedt de mogelijkheid voor de inwoners van het voormalige Molenwaard alle 5300 adressen aan te laten sluiten bij het providernetwerk van KPN”, aldus de stichting tegenover het Kontakt.

  1. Marcel Zorg

    Het is wel erg stil rond glasvezel molenlanden! Gaat het allemaal nog wel door of heb ik iets gemist?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.