Nieuws

KPN voert snelheid glasvezel op tot 1 Gbps

KPN start vanaf 2 maart 2020 met het aanbieden van hogere snelheden op haar glasvezelnetwerken. De snelheid wordt stapsgewijs opgevoerd tot 1 gigabit per seconde.

De 1 Gbps internetsnelheid zal in maart al voor circa 1,5 miljoen adressen met een glasvezelaansluiting beschikbaar zijn in de grote gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven en in tientallen andere plaatsen, kondigt het telecombedrijf aan. De downloadsnelheid van deze nieuwe situatie is 1000 Mbps, de uploadsnelheid is bij introductie nog 500 Mbps. De verwachting is dat deze tweede helft 2020 een upgrade zal krijgen naar 1 Gbps symmetrisch.

Met de hogere internetsnelheid komt KPN naar eigen zeggen tegemoet aan de groei van data die de komende jaren wordt verwacht. De hoeveelheid data groeit niet alleen door steeds intensiever gebruik van internet en toenemend aantal apparaten, maar ook vanwege gaming, virtual reality en artificial intelligence.

De nieuwe snelheid komt voor consumenten, zakelijke en wholesale klanten van KPN beschikbaar. KPN geeft uitleg op een speciale pagina voor consumenten en kleinzakelijke klanten en voor wholesale klanten van KPN.

foto: KPN NetwerkNL

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.