Nieuws

KPN wil glasvezel in Amstelveen aanleggen

KPN wil glasvezel aanleggen in Amstelveen en daarmee doorkruist KPN de glasvezelcampagne van E-Fiber die al maanden in Amstelveen probeert om voldoende aanmeldingen voor glasvezel te verzamelen.

KPN heeft aangekondigd het kopernetwerk in Amstelveen te willen vervangen door een glasvezelnetwerk. Dat kan betekenen dat 35.000 Amstelveense huishoudens overgaan op glasvezel. KPN hoopt al dit jaar te beginnen met de aanleg.

Maar daarmee dwarsboomt KPN een eerder glasvezelinitiatief. Vorig jaar kondigde E-fiber al aan een glaswerknetwerk te willen aanleggen in Amstelveen. Daarbij werd wel als voorwaarde gesteld dat minimaal 30% van de Amstelveense huishoudens een abonnement moest afnemen bij E-fiber.

Volgens RTV Amstelveen is KPN ‘op de hoogte van de activiteiten van E-fiber in Amstelveen en staat het telecombedrijf open voor samenwerking’. Als deze samenwerking niet tot stand komt, is het in de praktijk mogelijk dat er twee glasvezel netwerken naast elkaar komen te liggen.

Op het netwerk kunnen bewoners kiezen voor een abonnement bij een van de deelnemende providers. In buurgemeenten Aalsmeer en Uithoorn beheert Caiway het glasvezelnetwerk en kunnen consument alleen kiezen voor de glasvezeldiensten van Caiway.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.