Nieuws

L2Fiber laat het nu ook in Ridderkerk afweten

foto: L2Fiber Ridderkerk

Meer dan een jaar hebben de inwoners van Ridderkerk op glasvezel gewacht, en dan zegt glasvezelbedrijf L2Fiber plotseling de afspraken af.

L2Fiber heeft aan de gemeente aangegeven dat het geen glasvezelnetwerk in Ridderkerk gaat aanleggen, zoals in oktober 2019 werd aangekondigd.

Het college van B&W heeft in de laatste gemeenteraad van Ridderkerk laten weten dat L2Fiber op 25 januari meldde dat het ‘geen invulling zal geven aan de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente’.

“Er zijn verschillende pogingen gedaan om L2fiber tot uitvoering van de overeenkomst over te laten gaan. Het bedrijf is daarvoor op bezoek geweest op het gemeentehuis en er zijn bezoeken aan het bedrijf geweest. De gesprekken waren indringend maar hebben ondanks de inzet niet het gewenste resultaat opgeleverd. Wij hebben in december 2020, in een uiterste poging tot uitvoering over te gaan, L2Fiber schriftelijk gemaand een planning af te spreken voor de overeengekomen aanleg van een glasvezelnet in de gemeente”, aldus het college. Maar daarop liet L2Fiber weten dat de plannen niet doorgaan.

De gemeente Ridderkerk voert nu gesprekken met ‘andere partijen in de markt’ over de mogelijkheden voor de aanleg van glasvezel.

Onzekerheid voor Barendrecht

Voor L2Fiber is het de tweede keer dat het bedrijf zicht terugtrekt uit een gemeente. In het afgelopen najaar gebeurde dit ook al in Rotterdam. Daarmee blijft alleen Barendrecht nog over waar L2Fiber plannen heeft om glasvezel aan te leggen. Of dat doorgaat, is op dit moment niet bekend.

foto: L2Fiber Ridderkerk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.