Nieuws

L2Fiber start aanleg glasvezel in Rotterdam

Het bedrijf L2Fiber Rotterdam is gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk voor Rotterdam. Op maandag 10 december ging in Kralingen de symbolische eerste schop in de grond. Vanaf dat moment worden daar de eerste glasvezelkabels in de grond gelegd.

Het officiĆ«le moment werd maandag bijgewoond door lokale bewoners, bestuursleden van Vereniging van Eigenaren en betrokkenen vanuit de gemeente Rotterdam. Ook waren vertegenwoordigers van de investeerder, aannemer Van Gelder Telecom en de deelnemende providers aanwezig. “Dit is de start van een grootschalig project voor Rotterdam. Met dit netwerk maken we de stad sneller, slimmer en schoner”, zeiden Oscar Kuiper en Henk Hoven, eigenaren van L2Fiber Rotterdam.

De komende jaren gaat L2Fiber de gemeente Rotterdam wijk voor wijk van glasvezel voorzien. Bewoners hoeven niets te betalen voor de aanleg en de fysieke huisaansluitingen. Het glasvezelnetwerk van L2Fiber Rotterdam moet CO2-neutraal gaan functioneren. Dat wil zeggen dat het netwerk 80% aan energie bespaart ten opzichte van de huidige kopernetwerken. De overige 20% haalt het bedrijf uit schone energie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.