Nieuws

LTO pleit voor 100% glasvezeldekking in Friesland

foto: Kabelnoord

Het op glasvezel aansluiten van alle huishoudens en bedrijven in Friesland blijft een uitdaging. Daarom heeft Land- en tuinbouworganisatie LTO Noord de provincie Friesland gevraagd om alsnog alle adressen in het buitengebied te voorzien van een glasvezelaansluiting.

Vooral in Noordoost-Friesland en rond Heerenveen dreigt een aantal adressen in het buitengebied buiten de boot te vallen, aldus nieuweoogst.nl.

“We begrijpen dat het lastig is om sommige adressen aan te sluiten, maar voor agrarische bedrijven is een goede internetverbinding noodzaak. Die kun je niet laten zitten”, zegt LTO-regiobestuurder Tineke de Vries tegenover Nieuwe Oogst. Zij wijst erop dat er afspraken zijn gemaakt tussen de provincie en kabelexploitant Kabelnoord.

Directeur Niek Geelhoed van Kabelnoord verwijst naar de provincie. “Wij denken 95% van de adressen te kunnen aansluiten. Voor die laatste 5% krijgen we bij de bank geen financiering.” Het probleem zit volgens hem bij Heerenveen. Daar liggen water- en spoorwegen in de weg voor een rendabel netwerk.

foto: Kabelnoord

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.