CIF in de Achterhoek, Nieuws

Mabib verandert de naam in Glasvezel Buitenaf

De Maatschappij voor Breedband in Brabant B.V. heet sinds deze week Glasvezel Buitenaf. De naamswijziging heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt.

Mabib en Glasvezel Buitenaf waren al met elkaar verbonden omdat ze eigendom waren van hetzelfde investeringsfond (CIF). Nu is er gekozen om onder één naam verder te gaan. “Dit heeft verder geen gevolgen voor het aanbod en de toezeggingen die zijn gedaan richting de inwoners en bedrijven in het buitengebied”, aldus Mabib.

De ambitie van Glasvezel Buitenaf is om iedereen in het buitengebied toegang te bieden tot snel internet. Inmiddels heeft Glasvezel Buitenaf naar eigen zeggen 70.000 huishoudens en bedrijven in Overijssel, Gelderland, Utrecht en Brabant voorzien van een aansluiting op het glasvezelnetwerk.

Achter Glasvezel Buitenaf zat tot voor kort onder de vleugels van het Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF). Dit fonds werd onlangs verkocht aan een nieuwe investeerder EQT Infrastructure. Het CIF bestaat niet meer, zo laat een woordvoerster weten, en daarom worden Mabib en Glasvezel Buitenaf samengevoegd.

foto: Mabib

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.