Nieuws

Melkrobot kan niet overweg met glasvezel

In buitengebieden wordt vaak als argument aangebracht dat veel boeren breedbandinternet nodig hebben omdat ze steeds meer data moeten versturen. Maar de melkrobot kan nog niet goed overweg met glasvezel.

Boeren die gebruikmaken van een automatisch melksysteem, oftewel een melkrobot, om de koeien te melken, willen die data verzamelen. Deze melkrobots moeten op elk moment kunnen bellen bij eventuele storingen, bijvoorbeeld als meerdere melkingen achter elkaar zijn mislukt.

De melkrobot zit daarom verbonden met een modem om te kunnen bellen, en daar ligt het probleem. Het melksysteem blijkt niet goed te werken met een modem in combinatie met glasvezel, zo blijkt uit diverse reacties op Boerderij.nl.

De (voorlopige) oplossing lijkt te zitten in het vervangen van het modem door een GSM-module die de gegevens via het mobiele telecomnetwerk verstuurt.

De problemen lijken zich in ieder geval voor te doen bij agrariƫrs die klant zijn bij Caiway. Dat is juist de provider die betrokken is bij alle campagnes van Glasvezel buitenaf, de organisaties die in veel buitengebieden actief is voor de aanleg van glasvezel.

  1. Dus omdat de “hightech” robot een stukje techniek uit 1980 gebruikt is het logisch om te denken dat het probleem bij de glasvezel of aanbieder van de internet diensten zit? Laat de fabrikant van die robot eens zijn communicatie technologie updaten naar iets uit deze periode…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.