Nieuws

Mogelijk glasvezel voor buitengebied Duiven en Zevenaar

Bewoners in de buitengebieden van Duiven en Zevenaar kunnen zich na de zomervakantie inschrijven voor een glasvezelabonnement. Dan begint namelijk de glasvezelcampagne van Digitale Stad.

Als tijdens de vraagbundeling minimaal de helft van de huishoudens en bedrijven in het buitengebied zich inschrijft voor een glasvezelabonnement, dan gaat de aanleg door.

Bewoners van het buitengebied die kiezen voor glasvezel, betalen Digitale Stad eenmalig 900 euro aansluitkosten. Ook is het mogelijk om, in plaats van de eenmalige aansluitkosten, te kiezen voor een maandelijks vastrechtabonnement van 7,50 euro per maand. Ze kunnen kiezen uit 15 providers.

Dick Wessels, directeur van Digitale Stad, ondertekende vorige week een overeenkomst met wethouders uit Zevenaar en Duiven, meldt de Gelderlander.

De gemeenten kozen onder meer voor Digitale Stad, omdat dit bedrijf de kabels op 60 centimeter diepte aanlegt en niet op 40 centimeter diepte. Ook werkt het bedrijf, dat formeel Delta Rijssen Glasvezel Investeringen B.V. heet, niet per strekkende meter, maar per project. Bovendien zorgt het glasvezelbedrijf zelf voor de afwerking van bermen en straten.

Eerder hield Glasvezel Buitenaf diverse bijeenkomsten om bewoners van het buitengebied van Zevenaar en Duiven te interesseren voor een glasvezelabonnement. Dat noemt een van de twee wethouders ‘verwarrend en voorbarig’ van Glasvezel buitenaf omdat Zevenaar en Duiven toen nog met twee bedrijven in onderhandeling waren voor de aanleg van het snelle internet.

Overigens hoeven de bewoners van Zevenaar en Duiven niet te wachten tot de campagne na de zomervakantie begint. Ze kunnen zich nu al inschrijven bij de Digtale Stad voor een glasvezelabonnement.

foto: Digitale Stad

  1. Roelof topfer

    Veel beloven maar er gebeurd nog niet veel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.