Nieuws

Mogelijk glasvezel voor buitengebied Weststellingwerf

De regionale netwerkexploitant Kabelnoord wil in Weststellingwerf glasvezel in het buitengebied aanleggen, tenminste als er voldoende belangstelling blijkt te zijn.

Als minimaal 60% van de bewoners en bedrijven in de buitengebieden van de gemeente Weststellingwerf zich aanmeldt voor een glasvezelabonnement, zal de aanleg doorgaan, zo meldt de gemeente.

Kabelnoord is inmiddels gestart met de vraagbundeling en heeft een informatiekrant verspreid in het buitengebied van Weststellingwerf. “Wij vertrouwen erop dat de provinciaal ingezette koers met Kabelnoord leidt tot aanleg van snel internet bij de witte adressen in 2019”, aldus de gemeente.

De plannen om Weststellingwerf van glasvezel te voorzien, maken deel uit van grotere plannen van het telecombedrijf om samen met de provincie Friesland en de gemeente Weststellingwerf de buitengebieden van Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland van glasvezel voorzien.

Andere partij

Ook is een andere partij begonnen met een campagne voor snel internet in onze gemeente. Dit mogen marktpartijen doen en inwoners zijn vrij om zelf te kiezen welk aanbod hen aanspreekt. “Het gezamenlijk belang in onze gemeente is dat er gegarandeerd snel internet komt in ons buitengebied. Dat halen we alleen met voldoende deelname”, stelt de gemeente.

Inmiddels heeft KPN aangegeven dat ze in 2019 glasvezel wil aanleggen in Wolvega.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.