Nieuws

Nog geen 50%, maar buitengebied Groene Hart krijgt toch glasvezel

Met nog een week voor het sluiten van de inschrijving, is de uitkomst van de vraagbundeling in het buitengebied van het Groene Hart Midden nu al bekend. Er komt glasvezel!

Vlak voor het afgelopen weekend maakte Glasvezel buitenaf bekend dat er zeker glasvezel zal worden aangelegd. Die boodschap is een verrassing want 4 dagen eerder werd nog gemeld dat slechts 21% van de mensen in het gebied zich had aangemeld.

Het opmerkelijke is dus dat de komst van glasvezel wordt aangekondigd terwijl nog niet de helft van de inwoners zich heeft aangemeld in het Groene Hart Midden. “Glasvezel buitenaf geeft de inwoners van Groene Hart Midden al voor het einde van de campagne zekerheid op de komst van het supersnelle netwerk”, stelt de organisatie.

Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel buitenaf, gaat ervan uit dat de grens van 50% wel gehaald wordt. “Het Groene Hart Midden is een gebied waar veel enthousiasme en inzet is om 50% deelname te halen. Er zijn veel ambassadeurs die zich het vuur uit de sloffen lopen. En dat is natuurlijk fantastisch. We zien op basis van onze ervaring, inmiddels 30 glasvezelcampagnes succesvol afgerond, dat er voldoende potentie in het gebied is om nu al te kunnen zeggen dat er glasvezel komt.”

Inwoners die glasvezel willen, moeten zich voor 9 juli inschrijven. Iedereen die zich voor deze datum inschrijft krijgt een glasvezelaansluiting thuis. Melden inwoners zich na 9 juli 2018, dan betalen ze 995 euro voor hun glasvezelaansluiting.

Het Groene Hart Midden beslaat ongeveer het gebied tussen Utrecht, Woerden en Breukelen, plus een strook langs de Vecht. Het telt circa 3.000 huishoudens in het buitengebied.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.