Nieuws

Nog geen glasvezel voor Asten en Someren

In Asten en Someren, bij Eindhoven, zijn nog onvoldoende aanmeldingen om een glasvezelnetwerk aan te leggen. De inschrijving voor nieuwe abonnees is daarom verlengd tot 3 juni.

In beide Brabantse plaatsen was op 22 april nog niet de vereiste 30 procent van huishoudens verzameld om de aanleg van een glasvezelnetwerk door Reggefiber rendabel te maken.

Het is volgens het Eindhovens Dagblad niet bekend hoeveel aanmeldingen er precies zijn binnengekomen. Maar volgens de regiomanager van Reggefiber hebben Asten en Someren ‘gewoon wat meer tijd nodig dan in andere plaatsen’.

Omdat de inschrijftermijn is verlengd, kunnen inwoners van deze plaatsen zich nu nog tot 3 juni aanmelden voor een van de abonnementen van de aanbieders KPN Glasvezel, Lijbrandt, OnsBrabantNet, Solcon, Vodafone en XS4ALL.

 1. Jan Vezel

  Mensen die denken dat glasvezel nog niet nodig is moeten zich eerst eens verdiepen in de verschillen tussen glasvezel/coax/koper/draadloos internet.
  Dan kom je er achter dat glasvezel de vervanger is van alle kopernetwerken (adsl, coax etc.)
  Bovendien is glasvezel symmetrisch. Is dat belangrijk? Ja. Bij video telefonie, zorg op afstand e.d. moeten camerabeelden (bijv. zoals bij skype) een symmetrische up/download snelheid hebben. (anders wordt het beeld schokkerig en onscherp).
  Wil je dus geen glasvezel doen moet je ook niet mee gaan met de snelle nieuwe ontwikkelingen. Dus geen tv via tablets, geen Smarttv etc. Het is maar wat je wil.
  Schotel goedkoper dan glasvezel? Tel eerst eens op wat je per maand totaal aan alles kwijt bent. Mocht je in het buitengebied bijv. schotel, isdn2, adsl, bellen hebben ben je al snel 82 euro per maand kwijt.
  Met bijv. schotel, analoge telefoon, adsl, bellen hebben ben je al snel 62 euro per maand kwijt.
  Dat schotel goedkoper is geldt dus niet voor iedereen.
  Op het platteland (meestal woon je dan meer dan 1,5-2km van de centrale af) kom je met adsl niet boven de 0,5-3Mb uit.
  Helaas zie ik ook bij jullie dat reggefiber “maatschappelijk alleen aan de aandeelhouders denkt” en dus alleen de krenten uit de pap haalt.
  Krenten uit de pap? Ja, ook bij jullie wordt alleen de kern verglaasd en alle mensen die buiten de kern vallen (en dat is al snel) hebben het nakijken. Zodra de kern verglaasd is zal het economisch niet meer haalbaar zijn om de buitengebieden te verglazen.
  De kern krijgt dus “gratis” glasvezel tot in de meterkast (elk huis). Het platteland moet voor dezelfde aansluiting tussen de 6000 en 15000 euro voor betalen. Dat noemen ze dus “maatschappelijk ondernemen”.
  En de overheid (samen met jullie burgemeester en wethouders) kijken waarschijnlijk toe, zeggen geen geld te hebben, zijn bang overheidssteun te geven (wat overigens voor buitengebieden mag) en krijgen zelf wel glasvezel in huis.
  Bij ons noemen ze dat discriminatie van de plattelanders: Wel de ozb innen, wel met mooi weer rondfietsen in heb mooie buitengebied maar helpen homaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.