Nieuws

Noordoost Friesland wacht tot na de zomervakantie op glasvezel

Na de zomervakantie in augustus begint Kabelnoord met de woningschouw en de graafwerkzaamheden in het noordoostelijk deel van Friesland, waaronder het gebied rond Dokkum.

In het buitengebied van Friesland woedt al langer een strijd om glasvezel. De strijd gaat onder meer over de aanleg van glasvezel in de witte gebieden (zonder coax) en de grijze adressen (huizen met coax-aansluiting).

KPN heeft inmiddels laten weten dat het na de zomer wil beginnen met de aanleg van glasvezelkabel in de grijze gebieden en heeft daarbij in ieder geval de dorpen Baard, Bears, Britsum, Koarnjum, Easterlittens, Feinsum, Hijum, Hilaard, Húns, Idaerd, Jirnsum, Jelsum, Jorwert, Lekkum, Mantgum, Alde Leije, Reduzum, Wergea, Warten, Weidum, Wytgaard, Wirdum, Grou en Stiens op het lijstje staan, aldus Omrop Fryslan.

Kabelnoord heeft van de provincie 35 miljoen euro voor heeft gekregen om minimaal 90% van de adressen in het Friese buitengebied op glasvezel aan te sluiten. Het betreft hier de gebieden rond Waadhoeke, Harlingen, Leeuwarden, Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen, Noardeast-Fryslân, Opsterland, Smallingerland en Oost- en Weststellingwerf. “Op dit moment is de aanleg zeker voor een aantal adressen in het buitengebied van noordoost Friesland. Als jouw woning in dit buitengebied aangesloten kan worden, dan ontvang je per post meer informatie”, schrijft Kabelnoord.

De precieze volgorde van de aanleg door Kabelnoord is nog niet bekend, maar in augustus begint het bedrijf dus met het schouwen en de eerste graafwerkzaamheden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.