Nieuws

Noordwest Limburg komt nog veel aanmeldingen te kort

Komend weekend loopt de inschrijving af van de vraagbundeling voor glasvezel in het buitengebied van de gemeenten Weert, Nederweert, Peel en Maas, Leudal en Maasgouw. En het ziet er nog niet heel hoopvol uit.

Met nog 4 dagen te gaan tot 11 juni, was het aantal aanmeldingen donderdag op 37% gekomen, aldus Glasvezel buitenaf. Op dat moment waren er nog 659 aanmeldingen nodig om aan het minimum aantal inschrijvingen van 50% te komen.

Projectleider Hans ter Beek waarschuwt op Nederweert24 dat de bewoners maar één kans krijgen. “De deadline van 11 juni is hard. Zijn er te weinig aanmeldingen? Dan komt het er niet.”

De ervaring in andere deelgebieden leert dat er vaak een eindsprint volgt vlak voor de deadline van de inschrijvingen. Volgende week zal blijken of dat ook in Noordwest Limburg is gebeurd.

 1. Dit nieuws is inmiddels al wat achterhaald. We hadden vandaag (vrijdagmorgen) een percentage van 42%. Van de 5 gemeentes die meedoen, ligt Nederweert al geruime tijd aan kop met aantal aanmeldingen. Donderdagavond had Nederweert al meer dan 45% van de bewoners in het buitengebied van Nederweert zich aangemeld!
  Glasvezel buitenaf heeft ons als ambassadeurs eerder aangegeven dat het langzaam gaat in het begin met aanmeldingen. Nederlanders kijken de spreekwoordelijke kat uit de boom.
  Dat blijkt ook in Limburg het geval te zijn. Er is ons verteld door Glasvezel buitenaf dat wanneer we vandaag (vrijdag 8 juni) de 40% halen, het zeer aannemelijk is dat we de 50% halen. Dit gebaseerd op ervaringen van andere gebieden waar in het laatste weekend ook de meeste aanmeldingen binnenkomen.
  Als ambassadeurs hebben we er nog steeds vertrouwen in dat het goed komt! We moeten nog 2,5 dag hard werken en veel vragen en telefoontjes beantwoorden, maar we gaan de 50% halen!
  Ook Noord-west Limburg moet en zal snel Internet via Glasvezel krijgen!
  Het is nu of nooit!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.