Nieuws

Ondernemers in Scherpenzeel willen breedband door de lucht

Ondernemers in Scherpenzeel kunnen zich vanaf deze week inschrijven voor ‘zakelijk glasvezel’ in het dorp. Maar de meest kansrijke oplossing is een straalverbinding door de lucht.

Afgelopen najaar kwam de komst van supersnel internet daadwerkelijk in zicht na veel gesprekken en onderzoeken over de beschikbare opties en de kosten. “We presenteerden drie opties, waarvan twee opties bekabeld waren”, zegt Henk den Boer, voorzitter van Ondernemersvereniging Scherpenzeel (OS) in de Scherpenzeelse krant.

De derde oplossing is een straalverbinding. “De straalverbinding wordt gevoed door glasvezel en met behulp van verschillende zendmasten worden krachtige en betrouwbare verbindingen tot stand gebracht. Bedrijven die willen aansluiten op het netwerk kunnen die verbinding oppikken met behulp van ontvangstapparatuur, die bijvoorbeeld op de gevel of dak van een bedrijfspand bevestigd wordt. Dit geldt ook voor bedrijven buiten de bedrijventerreinen”, legt Den Boer uit.

De ondernemersvereniging gaat ervan uit dat er voldoende bedrijven interesse zullen tonen in de nieuwe breedbandtechnologie.

Helaas kunnen bewoners vooralsnog niet profiteren van het aanbod. Al sluit Den Boer dat in de toekomst niet uit: “Mogelijk kunnen burgers ook meedoen als er een zendmast op de kerktoren staat, maar dat gaan we dan bekijken.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.