Nieuws

Onduidelijkheid overheerst over glasvezel in Friesland

Waar komt in Friesland nu wel en waar komt geen glasvezel? De gezamenlijke glasvezelcampagnes van DFMopGlas en DELTA Fiber Netwerk in delen van Friesland zijn ongeveer allemaal afgerond, maar er lijkt veel onduidelijkheid te zijn.

In het buitengebied van Zuidwest en Noordwest Friesland (Súdwest Fryslân en Noardwest Fryslân) ten zuiden van A31 komt zeker glasvezel, tenminste in de huizen die zich daarvoor hebben ingeschreven.

Verder liep er een campagne in de kleine kernen van Zuidwest Friesland, maar daar was eerder niet de grens van 35% inschrijvingen gehaald. De inschrijving bij DFMopGlas werd daarom verlengd ‘tot de zomer van 2020’. Hoe de uitslag daarvan nu is, is enigszins onduidelijk. Vooralsnog lijkt niet in alle kleine kernen de aanmelddrempel van 35% gehaald te zijn. Overigens krijgt deze groep Friezen de glasvezelaansluiting niet gratis; deelnemers betalen een maandelijkse vastrechtvergoeding van 13,11 euro of een eenmalige afkoop van 1.600 euro.

En in de zogenoemde ‘middelgrote kernen’ is de inschrijving op 8 juni gesloten, maar een week later is de uitslag daarvan nog niet bekend. Het gaat hierbij om de inwoners van Deinum, Dronrijp, Heeg, IJlst, Koudum, Woudsend en Workum die nog niet weten of ze een glasvezelaansluiting krijgen of niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.