Nieuws

Opnieuw virtuele editie FTTH Conference Europe

foto: FTTH Council Europe

Corona gooit opnieuw roet in het eten van de FTTH Conference Europe. Net als in 2020 zal de FTTH Conference Europe ook dit jaar uitsluitend online worden gehouden en wel op 15 en 16 september 2021.

Het jaarlijkse congres van de FTTH Council Europe zou dit jaar eigenlijk in Berlijn plaatsvinden. Maar vanwege de voortdurende coronamaatregelen is er besloten om de editie van dit jaar toch virtueel te houden. Het fysieke evenement in Berlijn zal alsnog doorgaan, maar dan waarschijnlijk in 2024.

“Na overleg met diverse belanghebbenden zijn wij tot de conclusie gekomen dat de kans dat wij in september een fysieke conferentie kunnen organiseren en onze afgevaardigden en sponsors een succesvol zakelijk resultaat kunnen bieden, uiterst gering is”, zo stelt de FTTH Council Europe.

De commerciĆ«le kant van het evenement blijkt te onzeker. “Zelfs als sommige coronabeperkingen in september zouden worden opgeheven, is het risico groot dat veel bezoekers niet zullen reizen, gezien het internationale karakter van ons evenement en de waarschijnlijke maatregelen om sociale afstand te bewaren, waardoor het commerciĆ«le potentieel van het evenement aanzienlijk zou worden beperkt.”

De organisatie hoopt dat de volgende editie van de glasvezelconferentie, die wordt gehouden van 29 tot en met 31 maart 2022, wel een fysiek evenement wordt. In dat geval reist het glasvezelcircus af naar Wenen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.