Nieuws

Oproep tot zorgvuldig graven bij glasvezelaanleg

glasvezel-kabelgeul-graafwerk

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Agentschap Telecom hebben alle partijen die bij de aanleg van telecomnetwerken zijn betrokken, opgeroepen om vooral kabelbreuken te voorkomen. Of dat ook lukt, is nog maar de vraag.

In een brief riepen het ministerie van EZK en het Agentschap Telecom onlangs alle opdrachtgevers, netbeheerders, grondroerders en feitelijke gravers op om ‘met extra nadruk zorgvuldig te graven‘. “Vanwege de coronacrisis worden telecommunicatienetwerken namelijk veel intensiever gebruikt dan normaal gesproken”, aldus stellen de twee overheidsorganisaties. “Het is daarom van groot belang dat die verbindingen zo min mogelijk onderbroken worden.”

Maar of ook naar die oproep is geluisterd, is de vraag. Volgens het Eindhovens dagblad werd dinsdagmiddag bij de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Soerendonk (gemeente Cranendonck) een gasleiding geraakt.

De lekkage werd volgens de krant rond 13.00 uur gemeld. De brandweer kwam ter plaatse om de omgeving af te zetten. Medewerkers van netbeheerder Enexis hebben de gastoevoer afgesloten en de lekkage gerepareerd.

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Soerendonk maakt deel uit van het glasvezelproject Cranendonck van Glasvezel buitenaf. Op 15 januari is Glasvezel buitenaf gestart met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Cranendonck.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.