Nieuws

Overbetuwe tekent voor glasvezelaanleg buitengebied

De gemeente Overbetuwe heeft een overeenkomst getekend met Glasvezel buitenaf. Dat betekent dat de aanleg van glasvezel binnenkort van start kan.

De overeenkomst is de officiële bezegeling van de vraagbundeling in het gebied die eerder al met succes werd afgerond. De ondertekening is daarom een van de laatste hordes die genomen moest worden om te starten met de aanleg van glasvezel in het gebied.

In bijna alle gemeenten in Gelderland Midden is de samenwerking inmiddels vastgelegd. Alleen in Zevenaar en Duiven lopen de gesprekken nog om te komen tot een samenwerkingsovereenkomst.

In Overbetuwe wil Glasvezel buitenaf eind mei starten met de aanleg van het glasvezelnetwerk, meldt woordvoerder Leo Scharenborg. “Hiervoor zijn we nog in gesprek met bewoners en betrokken partijen zoals de provincie en waterschappen. We zijn heel blij dat de samenwerking met gemeente Overbetuwe vandaag is beklonken zodat de aanleg weer een stap dichterbij is.”

Overigens kunnen bewoners in Overbetuwe die nu wel beschikken over een coax-kabel, zich binnenkort ook inschrijven voor een glasvezelabonnement. Glasvezel buitenaf breidt zo het buitengebied verder uit.

foto: Glasvezel buitenaf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.